Lehdistötiedote

19.08.2019

Sähköneliölle uusi aluejohtaja Lahteen

Sami Pyykönen on aloittanut Sähköneliö Oy:n aluejohtajana 5.8.2019. Sami Pyykösen vastuulla on Sähköneliö Oy:n ja Pertunmaan LVI-asennus Oy:n toiminnot pääosin Päijät-Hämeen alueella. Kari Ala-Röyskö jatkaa yrityksissä toimitusjohtajana ja keskittyy jatkossa enemmän ESP-konsernin KVR-johtamiseen ja Kymenlaakson alueen toimintoihin. Aiemmin Sami Pyykönen on toiminut monipuolisissa tehtävissä niin suunnittelun, urakoinnin kuin rakennuttamisen parissa. Sähköneliölle Sami siirtyy SOK Kiinteistöässän rakennuttamistehtävistä.

 

30.04.2019

 

ESP –konserniin kuuluva Sähköneliö Oy ostaa osake-enemmistön Pertunmaan LVI-asennus Oy:stä.

ESP –konserni vahvistaa asemaansa Päijät-Hämeen talotekniikkamarkkinoilla, kun konserniin kuuluva Sähköneliö Oy ostaa Päijät-Hämeen ja PK-seudun talousalueilla toimivan Pertunmaan LVI-asennus Oy:n osake-enemmistön. Osakekaupassa Veini Kämppi myy 70%:a Pertunmaan LVI-asennus Oy:n osakkeista Sähköneliö Oy:lle. Kaupan jälkeen Pertunmaan LVI-asennus Oy:n omistajia ovat Sähköneliö Oy ja Veini Kämppi.

Pertunmaan LVI-asennus Oy on vuonna 1996 perustettu yritys, joka toimii uudisrakentamisen ja peruskorjauskohteiden vaativissa LVI-projekteissa. Pertunmaan LVI-asennus Oy:n liikevaihto vuonna 2018 oli noin 3,5 m€ ja henkilöstömäärä 15. Yrityskaupan jälkeen ESP-konserni ja Pertunmaan LVI-asennus Oy tuovat asiakkailleen lisäarvoa tarjoamalla entistäkin kattavammin kiinteistötekniikan osaamista ja palveluita saman katon alta. Yrityskaupan jälkeen Pertunmaan LVI-asennus Oy jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä eikä yrityskaupalla ole vaikutuksia asiakkuuksiin tai henkilöstöön. Yhtiön toimitusjohtajaksi nimitetään Kari Ala-Röyskö ja Veini Kämppi toimii jatkossa projektipäällikkönä.

ESP –konsernin emoyhtiö on ESP Suomi Oy. ESP Suomi Oy toimii Keski-Suomessa ja PK-seudulla tarjoten laajat talotekniikkapalvelut. Muut konserniyhtiöt ovat KLA Talotekniikka Oy, joka toimii talotekniikkaurakoinnissa pääkaupunkiseudulla sekä ESP Tekniikka Oy ja Hämeen Air Service Oy, jotka toimivat Pirkanmaan alueella. ESP- konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 30,1 m€ ja konsernin henkilöstömäärä on n. 200.

”Uskomme, että järjestelyllä vahvistamme sekä ESP-konsernia että Pertunmaan LVI-asennus Oy:tä. Tutustuttuamme Pertunmaan LVI-asennus Oy:n toimintaan ja historiaan vakuutuimme yrityksen osaamisen tasosta. Järjestelyn avulla ESP –konsernista rakentuu tavoitteemme mukaisesti entistäkin vahvempi toimija talotekniikan vaativien kohteiden toteuttajana Päijät-Hämeen alueella. Erityisesti tarkoituksena on vahvistaa osaamistamme KVR-urakoinnissa, energiatehokkuudessa ja elinkaarikumppanuuksissa.” toteavat konsernijohtaja Veli-Markku Nieminen sekä Sähköneliö Oy:n toimitusjohtaja Kari Ala-Röyskö. 

”Kehitysmyönteisen ja kasvuhaluisen alan toimijan, ESP-konsernin tuleminen pääomistajaksi takaa sen, että asiakkaamme saavat käyttöönsä entistä laajempaa asiantuntemusta ja työntekijämme saavat tätä kautta hyvän kasvupolun omalle osaamiselleen, kiteyttää Pertunmaan LVI-asennus Oy:n omistaja Veini Kämppi.

  

LISÄTIETOJA

Veli-Markku Nieminen, toimitusjohtaja, ESP konserni , veli-markku.nieminen@espoy.fi, p. 0400 241 708

Kari Ala-Röyskö, toimitusjohtaja, Sähköneliö Oy, kari.ala-roysko@sahkonelio.fi, p.040 7780 671

Veini Kämppi, toimitusjohtaja, Pertunmaan LVI-asennus Oy, veini.kamppi@pertunmaanlvi.fi p. 0400 907 239

 

Lehdistötiedote 16.02.2018

ESP –konserni vahvistuu ostamalla osake-enemmistön Sähköneliö Oy:stä.

ESP –konserni vahvistaa asemaansa Etelä-Suomen talotekniikkamarkkinoilla ostamalla perinteikkään ja vahvan Lahdessa, Kotkassa ja Keravalla toimivan Sähköneliö Oy:n osake-enemmistön. Osakekaupassa Erkki Kaunisto myy kaikki omistamansa Sähköneliö Oy:n osakkeet ja toimitusjohtaja Kari Ala-Röyskö osan omistuksestaan. Kaupan jälkeen Sähköneliö Oy:n omistajia ovat ESP-konserni, Kari Ala-Röyskö ja Sami Kallio.

Sähköneliö Oy on keskittynyt erityisesti vaativiin KVR-hankkeisiin sekä teollisuuden sähköhuoltoihin pyrkien pitkiin asiakas- ja työsuhteisiin. Lisäksi Sähköneliöllä on vahva osaaminen savunpoistojärjestelmissä, BestSes-tuotenimen alla Sähköneliö tarjoaa kaikki savunpoiston toteuttamiseen ja ylläpitoon tarvittavat palvelut suunnittelusta huoltoon ja kunnossapitoon. Sähköneliön liikevaihto vuonna 2017 oli noin 8,7 m€ ja henkilöstömäärä reilut 50.

Yrityskaupan jälkeen ESP-konserni ja Sähköneliö tuovat asiakkailleen lisäarvoa tarjoamalla entistäkin kattavammin kiinteistötekniikan osaamista ja palveluita. Yrityskaupan jälkeen Sähköneliö Oy jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä eikä yrityskaupalla ole vaikutuksia asiakkuuksiin tai henkilöstöön. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Kari Ala-Röyskö toimien samalla ESP- konsernin KVR johtajana.

ESP –konsernin emoyhtiö on ESP Suomi Oy. ESP Suomi Oy toimii Keski-Suomessa tarjoten laajat talotekniikkapalvelut. Konsernissa on ennestään ES –Projektit Oy ja KLA Talotekniikka Oy, jotka toimivat talotekniikkaurakoinnissa pääkaupunkiseudulla . Lisäksi konserniin kuuluu Pirkanmaan alueella toimiva ESP Tekniikka Oy. ESP- konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli n. 21 m€ ja konsernin henkilöstömäärä on n. 100 .

”Uskon, että järjestelyllä vahvistamme sekä ESP-konsernia ja Sähköneliö Oy:tä. Tutustuttuani Sähköneliön toimintaan ja historiaan vakuutuin yrityksen osaamisen tasosta ja innovaatiokyvystä. Järjestelyn avulla ESP –konsernista rakentuu tavoitteemme mukaisesti entistäkin vahvempi toimija. Erityisesti tarkoituksena on vahvistaa osaamistamme KVR-urakoinnissa, energiatehokkuudessa ja elinkaarikumppanuuksissa.” toteaa konsernijohtaja Veli-Markku Nieminen ESP-konsernista.

”Koemme, että kehitysmyönteisen ja kasvuhaluisen alan toimijan ESP-konsernin tuleminen pääomistajaksi tuntuu luontevalta jatkumolta pitkän historian omaavalle yhtiöllemme. Sähköneliössä on tehty pitkäjänteistä kehitystyötä kasvun saavuttamiseksi ja tämä omistusjärjestely takaa kasvun ja kehityksen jatkossakin. ” kiteyttää Sähköneliö Oy:n toimitusjohtaja ja omistaja Kari Ala-Röyskö.

LISÄTIETOJA

Veli-Markku Nieminen toimitusjohtaja, ESP Suomi Oy
veli-markku.nieminen@espoy.fi
p. 0400 241 708
Kari Ala-Röyskö toimitusjohtaja, Sähköneliö Oy
kari.ala-roysko@sahkonelio.fi
p.040 778 0671

www.espoy.fi

 

 

Lähettänyt

Jaa:


BestSes

www.bestses.fi

ESP

www.espoy.fi

Pertunmaan LVI-asennus Oy

pertunmaanlvi.fi/

Copyright Sähköneliö Oy 2021. Suunnittelu ja toteutus DevNet Oy